PRIDRUŽITE SE

Ekoturizam

Međimurskoj ruralnoj kući Lina nagrada za baštinu i održivost

- Odlučili smo se beskompromisno orijentirati na održivi turizam, što nije bilo lako kad su brojke u pitanju. Strpljenje se isplatilo i danas je turizam u Međimurju razvijena gospodarska grana, koja svima uključenima donosi pristojan prihod - izjavio je Rudi Grula.

21.12.2023. 11:18

Međimurska kuća za odmor Lina u Preškovcu nagradom je Novog Lista, koju podupiru Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo turizma, proglašena Najboljim turističkim objektom za valoriziranje turističke baštine i održivog razvoja u Hrvatskoj, izvijestili su iz Turističke zajednice Međimurja.

Drvena kuća na međimurskom vrhu Mohokosu, kao primjer dobre prakse u razvoju ekološkog turizma, u cijelosti je ostavljena onakva kakva je nekoć sagrađena, rastavljena, potom restaurirana i iznova sastavljena uz dodatak elemenata suvremenosti a da pritom nije narušen njezin izvorni izgled. Vlasnici kuće, Biserka i Zvonko Lajtmana, od samog su početka, kažu, znali da žele kuću koja će biti spoj tradicionalnog i modernog, što je upravo ono na što se oslanja i usmjeren je kompletan međimurski turizam. 

Beskompromisno se orijentirali na održivi turizam

Da je Međimurje na dobrom putu u svojem turističkom razvoju i ne odstupa od zacrtanih planova održivog turizma, dokaz su dosad već tri nagrade Europske komisije za europsku destinaciju izvrsnosti. Hrvatska turistička zajednica Međimurje je proglasila najuspješnijom destinacijom kontinentalnog turizma, a najsjevernija hrvatska županija dobitnik je i oznake Suncokreta ruralnog turizma i četiri turističke nagrade „Simply the best“. 

- Odlučili smo se beskompromisno orijentirati na održivi turizam, što nije bilo lako kad su brojke u pitanju. To je turizam koji se razvija postepeno pa dok druge destinacije zbrajaju zaradu, vi ste sretni opstajete li. Međutim, strpljenje se isplatilo i danas je turizam u Međimurju razvijena gospodarska grana, koja svima uključenima donosi pristojan prihod, a on je svake godine i sve veći - izjavio je predsjednik Turističke zajednice Međimurja Rudi Grula.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.