PRIDRUŽITE SE

Prijavite se za hackathon

Microsoft traži generaciju žena za svijetu umjetne inteligencije

'Women in AI' hackathon je dvodnevni događaj koji organiziraju Microsoft i Coderspace s ciljem da inspiriraju i osnaže mlade žene da odaberu karijeru na području umjetne inteligencije.

19.02.2024. 11:15

Microsoft poziva studentice i one koje su nedavno diplomirale, a koje su zainteresirane za rad s umjetnom inteligencijom da se prijave na 'Women in AI' hackathon koji će se održati početkom ožujka, i tako pokažu svoje vještine u tom području radeći na inovativnim projektima.

“Women in AI” hackathon je dvodnevni događaj koji organiziraju Microsoft i Coderspace s ciljem da inspiriraju i osnaže mlade žene da odaberu karijeru na području umjetne inteligencije, a kreiran je za studentice na sveučilištima u jugoistočnoj Europi, uključujući Hrvatsku, Tursku, Grčku, Maltu, Cipar, Srbiju, Bugarsku i Sloveniju. Održat će se online 8. i 9. ožujka 2024. putem Microsoft Teams platforme. 

 Kako ističu iz Microsofta, sudionice će raditi u timovima sastavljenima od sudionica iz različitih zemalja, koristiti Microsoft Azure AI services i kreirati pilot projekte ‘AI for Good’, a imat će priliku saslušati i gostujuće govornike te dobiti povratne informacije od panela stručnjaka. Najbolji projekti osvojit će nagrade i certifikate. Prijave za hrvatske studentice otvorene su online do 25. veljače 2024, a moguće se prijaviti pojedinačno ili s timom u kojem je do četiri članice.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.