PRIDRUŽITE SE

aukcija

Ministarstvo financija prodalo 1,81 milijardu kuna vrijednih trezoraca

Izdani su kunski trezorski zapisi s rokom dospijeća od godinu dana u vrijednosti od otprilike 1,81 milijardu kuna, uz kamatnu stopu od 0,1 posto.

Piše: Hina
19.04.2022. 14:31

Ministarstvo financija u utorak je na aukciji prodalo gotovo 1,81 milijardu kuna vrijednih trezorskih zapisa, više od plana, zaduživši se pritom na rok od godine dana uz kamatu od 0,1 posto.

Ususret dospijeću 2,34 milijarde kuna vrijednih trezoraca, Ministarstvo je ponudilo na upis trezorske zapise u visini od 1,5 milijardi kuna.

Financijske institucije podastrle su ponude ukupno vrijedne 2,01 milijardu kuna, a Ministarstvo je prihvatilo njih 1,807 milijardi kuna.

Izdani su tako kunski trezorski zapisi s rokom dospijeća od godinu dana u vrijednosti od otprilike 1,81 milijardu kuna, uz kamatnu stopu od 0,1 posto, nešto višu nego na prethodnoj aukciji, održanoj početkom ožujka, kada su trezorci plasirani uz kamatu od 0,05 posto.

Nastavak povoljnih uvjeta zaduživanja rezultat je velikog viška likvidnosti u domaćem financijskom sustavu, koja se kreće oko 75 milijardi kuna. 

Nakon današnje aukcije, uz dospijeće 2,34 milijarde kuna trezorskih zapisa, saldo upisanih kunskih trezoraca smanjuje se za 532 milijuna kuna, na 12,44 milijarde kuna.

O datumu sljedeće aukcije trezoraca Ministarstva financija naknadno će izvijestiti.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.