PRIDRUŽITE SE

Poboljšanje infrastrukture

Ministarstvo gospodarstva dodjelilo novac za modernizaciju distribucijske mreže

Tim projektom, vrijednim ukupno 286 milijuna eura, HEP Operator distribucijskog sustava modernizirat će i digitalizirati elektroenergetski sustav, uz ugradnju dodatnih najmanje 40.000 naprednih brojila.

15.02.2024. 15:35

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja izvijestilo je da je potpisalo ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt 'Modernizacija hrvatske distribucijske elektroenergetske mreže', koji se sufinancira iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti sa 156 milijuna eura.

Tim projektom, vrijednim ukupno 286 milijuna eura, HEP Operator distribucijskog sustava modernizirat će i digitalizirati elektroenergetski sustav, koji će na stabilan način prihvatiti sve veću količinu električne energije iz obnovljivih izvora uz ugradnju dodatnih najmanje 40.000 naprednih brojila sa sustavom koji smanjuje gubitke na prijenosnoj mreži. 

Kako navode iz Ministarstva, projektom se planira i ulaganje u modernizaciju dalekovoda i pripadajuće infrastrukture unutar Natura 2000 područja, zamjena postojećih i izgradnja novih dionica podmorskih kabela u distribucijskoj mreži za napajanje otoka te proširenje napredne mreže na područja s razvojnim posebnostima koja uključuju regionalne i lokalne samouprave kao što su otoci i mjesta s malim brojem korisnika, koja su udaljena od trenutne mreže.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.