PRIDRUŽITE SE

pozitivna očekivanja

Nautika i ACI očekuju dobru godinu

U prva četiri mjeseca u turizmu i ugostiteljstvu vrijednost fiskaliziranih računa povećana je na 5 milijardi i 457 milijuna kuna ili za 11 posto u odnosu na isto razdoblje 2019.

Piše: Hina
14.05.2022. 09:19

Turistički sektor optimističan je glede glavne sezone, jer je buking izrazito dobar, a optimizmu pridonosi i 11-postotni rast vrijednosti fiskaliziranih računa u prva četiri mjeseca, istaknula je u petak ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac nakon sastanka s predstavnicima tog sektora.

"Dosadašnji turistički rezultati ove godine pokazuju da se sektor kvalitetno pripremio za sezonu, a izrazito mi je drago i što je prepoznao novu oznaku održivosti hrvatskog turizma 'Hrvatska, prirodno tvoja/Croatia, naturaly yours', jer i smjer razvoja turizma ide ka održivosti”, kazala je ministrica.

Ocijenila je da u prilog dobroj sezoni idu i dosadašnje brojke fizičkog (dolasci, noćenja), kao i financijskog turističkog prometa. Iznijela je tako podatak da je u prva četiri mjeseca u turizmu i ugostiteljstvu vrijednost fiskaliziranih računa povećana na 5 milijardi i 457 milijuna kuna ili za 11 posto u odnosu na isto razdoblje 2019.

Nautika i ACI očekuju dobru godinu

Nautički sektor odnosno svih 20-ak marina na Jadranu u sustavu državne tvrtke ACI također ove godine očekuju dobru sezonu, koja je, po riječima predsjednika Uprave ACI-ja Kristijana Pavića već sada s brojkama tranzita plovila bolja od 2018.

"Rekordnu 2019. još nismo dostigli, ali ako se ostvare sve najave i ne bude izvanrednih sutuacija, mislim da ćemo na kraju pričati o još jednoj dobroj turističkoj godini, a moguće i 'stići' 2019.”, zaključio je Pavić.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.