PRIDRUŽITE SE

JAVNI NATJEČAJI

Ministarstvo poljoprivrede financira radove održavanja šumskih cesta

Ministarstvo poljoprivrede u četvrtak je izvijestilo da je objavilo javni poziv za financiranje radova održavanja šumskih cesta na području primorske Hrvatske.

Piše: Hina
20.01.2023. 08:40

Riječ je o javnom pozivu za podnošenje zahtjeva za financiranje radova održavanja šumskih cesta u šumama malih šumoposjednika za 2023. iz sredstava naknade za korištenje općekorisnih funkcija šuma, i to isključivo na području primorske Hrvatske.

Rok za podnošenje prijave traje do 20. ožujka.

Prema ovom javnom pozivu, primorska Hrvatska obuhvaća Istarsku, dio Primorsko - goranske (općine Mošćenička Draga, Lovran, Matulji, Klana, Viškovo, Jelenje, Čavle, Kostrena, Vinodolska općina, gradove Opatija, Kastav, Rijeka, Bakar, Kraljevica, Crikvenica, Novi Vinodolski i sve otoke), dio Ličko - senjske (općinu Karlobag, gradove Novalja i Senj), Zadarsku, Šibensko - kninsku, Splitsko - dalmatinsku i Dubrovačko - neretvansku županiju.

Prihvatljiv podnositelj je mali šumoposjednik (s površinom šuma i / ili šumskog zemljišta do 20 hektara) koji ima šumu i / ili šumsko zemljište na području katastarske općine u kojoj se cesta nalazi i udruga privatnih šumoposjednika upisana u Registar udruga Republike Hrvatske.

Cilj provedbe ovog javnog poziva je povećanje otvorenosti šuma u šumama privatnih šumoposjednika u svrhu zaštite od požara i ispunjavanja ostalih zadaća gospodarenja šumama i šumskim zemljištem, pojasnili su iz Ministarstva.

Napominju i kako je gotovo polovina kopnene površine Hrvatske pokrivena šumama i šumskim zemljištima, pa je zbog višestrukih vrijednosti koje pružaju šumski ekosustavi nužno provoditi i aktivnu zaštitu od požara koji u okruženju vidljivih klimatskih ekstrema i promjena predstavljaju jednu od najvećih ugroza.

Požari predstavljaju stalnu opasnost ekološkim sustavima, infrastrukturi i ljudskim životima te je ovaj javni poziv dio aktivnosti na području protupožarne preventive i smanjenja požarnog opterećenja na posebno ugroženom primorskom prostoru Hrvatske, navodi se u priopćenju.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.