PRIDRUŽITE SE

Ulaganja u infrastrukturu

Foto - Modernizacija tramvajske pruge u Osijeku ulazi u završnu fazu          

Modernizacija tramvajske infrastrukture preduvjet je za dolazak 10 novih niskopodnih tramvaja, vrijednosti 25 milijuna eura iz NPOO-a, koji se izrađuju u tvrtki Končar, a prvi bi trebao doći u ožujku u 2025. 

16.11.2023. 10:53

Projekt modernizacije tramvajske infrastrukture u Osijeku, vrijedan 35 milijuna eura, ulazi u zadnju godinu realizacije, a obuhvaća obnovu 9,5 kilometara tramvajske mreže, 23 stajališta, 10 kilometara kontaktne mreže i 7,5 kilometara podzemne mreže, rekao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić prilikom obilaska dijela završenih radova.

– Rađen je gornji i donji ustroj tramvajske pruge. Radovi su trajali pet mjeseci, a za to vrijeme, dok je cesta bila u potpunosti ili djelomično zatvorena, iskoristili smo situaciju kako bismo u potpunosti obnovili podvožnjak – istaknuo je gradonačelnik.

Podsjetio da se u Osijeku u ovome trenutku provodi 84 projekata u vrijednosti 350 milijuna eura, kao i da je Osijek prema podatcima Ministarstva financija za 2022. godinu, najuspješniji grad po povlačenju sredstava iz fondova EU. 

- Modernizacija tramvajske infrastrukture preduvjet je za dolazak 10 novih niskopodnih tramvaja, vrijednosti 25 milijuna eura iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, koji se izrađuju u tvrtki Končar, a prvi bi trebao doći u ožujku u 2025. godine - dodao je Radić.

Naime, Končar - Električna vozila potpisala su početkom rujna s tvrtkom Gradski prijevoz putnika Osijek okvirni sporazum o nabavi niskopodnih tramvaja za potrebe modernizacije tramvajskog voznog parka u Osijeku do 2030., vrijedan 55,35 milijuna eura bez PDV-a te prvi ugovor o nabavi 10 novih niskopodnih tramvaja, koji će se financirti iz NPOO-a.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.