PRIDRUŽITE SE

Krapinsko-zagorska županija

Na proljeće kreće izgradnja 4. dionice brze ceste Zlatar Bistrica – Marija Bistrica

- Zadovoljan sam postignutim dogovorom s potpredsjednikom Vlade i ministrom mora, prometa i infrastrukture gospodinom Olegom Butkovićem. Očekujem izvršenje dogovorenog - poručio je župan Kolar. 

02.11.2023. 09:13

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar najavio je da na proljeće 2024. godine kreću radovi na izgradnji četvrte dionice brze ceste Zlatar Bistrica – Marija Bistrica, pri čemu je sva potrebna projektno tehnička dokumentacija pripremljena, a natječaj za radove bit će raspisan još ove godine. 

Kako su izvijestili iz Županije, Kolar je to dogovorio na sastanku krajem listopada s potpredsjednikom Vlade i ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem, a dogovoreno je i da će se sljedeće godine obnoviti 1,2 kilometra spojne ceste od naselja Poznanovec do ulaza na brzu cestu. Radovi na potonjem također krću na proljeće, a novac za obnovu bit će osiguran u financijskom planu  Hrvatskih cesta za 2024. godinu.

Iz Županije su izvijestili i da će Ministarstvo aktivno pristupiti realizaciji projekta izgradnje drugog kolnika autoceste Zagreb-Macelj, za što je već ishođena građevinska dozvola. Uvjete i postupke realizacije Ministarstvo mora usuglasiti i s koncesionarom te će se nakon toga krenuti s radovima.

Rekonstrukcija željezničke pruge prema Klanjcu

 Intenziviraju se i aktivnosti na realizaciji projekta obnove željezničke pruge Savski Marof-Klanjec-Kumrovec na dionici Harmica – Klanjec. Zadnjom analizom stanja utvrđena je potpuna dotrajalost pružnih dionica, zbog čega se ne može pristupiti samo remontu nego se mora izvesti  potpuna rekonstrukcija. U tijeku je izrada potrebne projektno-tehničke dokumentacije, nakon čega će se osigurati financijska sredstva i pokrenuti  radovi.

 Za   projekt izgradnje Zagorske brze ceste Krapina – Đurmanec – Jesenje –  Lepoglava – Varaždin, za dio ceste koji prolazi kroz Krapinsko-zagorsku županiju, pristupa se izradi projektne dokumentacije kako bi uhvatili zaostatak u dinamici provedbe projekta budući da se na području Varaždinske županije već izvode radovi, ističu iz Županije.

- Zadovoljan sam postignutim dogovorom s potpredsjednikom Vlade i ministrom mora, prometa i infrastrukture gospodinom Olegom Butkovićem. Očekujem izvršenje dogovorenog - poručio je župan Kolar. 
 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.