PRIDRUŽITE SE

prelazak na euro

Zbog prelaska na euro možda vam smanje limit kad će vam 'najviše trebati'

Građani će se u tom razdoblju moći služiti platnim karticama, no moguće je da će banke tijekom tog vremena smanjiti uobičajene limite za plaćanja...

Piše: Hina
17.12.2022. 15:29

Zbog prelaska s kunskog na poslovanje u eurima, tijekom vikenda 31. prosinca/1. siječnja neke bankovne i financijske usluge bit će privremeno nedostupne ili će biti dostupne s ograničenim funkcionalnostima, izvijestila je u petak Hrvatska narodna banka (HNB), preporučivši građanima da se opskrbe gotovinom dostatnom za njihove potrebe.

"Prelazak s kunskog na poslovanje u eurima vrlo je kompleksan proces koji zahtjeva značajne promjene u informatičkim sustavima banaka. S obzirom na zahtjevnost te prilagodbe neke bankovne i financijske usluge bit će privremeno nedostupne ili će biti dostupne s ograničenim funkcionalnostima tijekom konverzijskog vikenda (subota, 31. prosinca i nedjelja, 1. siječnja), a u nekim manjim bankama i 30. prosinca", navodi HNB u svom priopćenju. Konverzija će se odvijati tijekom vikenda što bi, ističu, trebalo smanjiti utjecaj prekida u pružanju bankovnih i financijskih usluga na građane i tvrtke. Iako poslovnice tijekom konverzijskog vikenda najvećim dijelom neće redovito raditi, građani će se u tom razdoblju moći služiti platnim karticama, pri čemu je moguće da će banke tijekom tog vremena smanjiti uobičajene limite za plaćanja, o čemu će pravodobno informirati klijente, navode iz HNB-a.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.