PRIDRUŽITE SE

previsoki troškovi

Načelnik Bregovac: Pojačat će se iseljavanje iz Gorskog kotara

Osiguranje dostupnosti javnog prijevoza za građane u Gorskom kotaru nije ni blizu potrebne usklađenosti i minimalnih standarda.

16.03.2022. 11:54

Načelnik Fužina David Bregovac upozorio je u srijedu da će novo povećanje cijena energenata, koje se prelijeva na sve industrije, uz nedostatnost javnoga prijevoza u Gorskom kotaru, pojačati iseljavanje radno sposobnog stanovništva i mladih iz tog kraja.

"Ovaj problem nije riješen više od godinu dana zbog inercije Primorsko-goranske županije koja nije potpisala ugovor s državom," kaže Bregovac uoči sutrašnje sjednice Županijske skupštine. Naveo je i da je osiguranje dostupnosti javnog prijevoza za građane jedna od strateških europskih odrednica, koja u Gorskom kotaru nije ni blizu potrebne usklađenosti i minimalnih standarda na koje Goranke i Gorani, kao dio europske zajednice, imaju pravo.

Prosječna plaća Gorana značajno je niža od prosjeka u Primorsko-goranskoj županiji i Zagrebu, a životni troškovi su viši  jer je razdoblje grijanja dulje, a osnovne životne namirnice su skuplje nego u većim gradovima.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.