PRIDRUŽITE SE

Poslovne karijere

Nadzorni odbor Končara imenovao nove/stare članove Uprave

- Od nove Uprave očekujemo daljnji rast kompanije u svim segmentima poslovanja, nastavak investicijskog ciklusa koji će podići tehnološku razinu proizvodnih pogona, što je neophodno za opstojnost na globalnom tržištu -  istaknuo je predsjednik NO Joško Miliša.

07.12.2023. 09:27

Nadzorni odbor (NO) Končara d.d. imenovao novu Upravu kompanije, koju će i iduće četiri godine voditi dosadašnji predsjednik Uprave Gordan Kolak, kojem mandat počinje teći odo 21. siječnja 2024., izvijestili su iz te kompanije.

Na novi mandat imenovani su i dosadašnji članovi Uprave Miki Huljić i Josip Lasić, dok su novi članovi Uprave postali  Petar Bobek, dosadašnji član Uprave najuspješnijeg ovisnog društva Končar – Distributivnih i specijalnih transformatora i Ivan Paić, potpredsjednik u Schneider Electricu zadužen za projektnu prodaju na svjetskoj razini.

- Od nove Uprave očekujemo daljnji rast kompanije u svim segmentima poslovanja, nastavak investicijskog ciklusa koji će podići tehnološku razinu proizvodnih pogona, što je neophodno za opstojnost na globalnom tržištu -  istaknuo je predsjednik Nadzornog odbora Joško Miliša.

 Dosadašnja Uprava na čelu s Gordanom Kolakom u posljednje je četiri godine uvećala prihode za 2,5 puta, a dobit za skoro deset puta, dok su novougovoreni poslovi po prvi put u ovoj godini premašili iznos od milijardu eura, ističu iz Končara, dodajući i da je cijena dionice narasla više od dva puta.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.