PRIDRUŽITE SE

11. tjedan karijera

Najjači poslodavci iz svijeta IT-a na FOI-ju

Informatičari i ekonomisti, koji na FOI-ju usvajaju znanje i kroz work based learning model rada, među najtraženijim su kadrovima na tržištu rada.

Piše: Menadžer.hr/a.t.
26.05.2022. 09:39

Na Fakultetu organizacije i informatike započelo je, u ponedjeljak 23. svibnja, najveće karijerno događanje namijeneno studentima FOI-ja -  11. Tjedan karijera, priopćio je FOI.

Za ovogodišnji, 11. Tjedan karijera koji se održava od 23. do 27. svibnja tražilo se mjesto više, jer su studenti FOI-ja među najtraženijim kadrom na tržištu, navedeno je u priopćenju. Centar za podršku studentima i razvoj karijera FOI-ja (CPSRK FOI) ovim događajem također obilježava 10 godina od osnivanja i održavanja prvog Dana karijera.

Ove godine na FOI dolazi čak 70 poslodavaca, a studenti imaju priliku sudjelovati na gotovo 40 radionica, 5 online pitcheva i Karijernom španciru. Karijerni špancir održava se svaki dan i služi umrežavanju studenata i poslodavaca.

"Posljednjih 10 godina intenzivno smo radili na uključenju poslodavaca u naše studijske programe i do danas je suradnja, kroz stručnu praksu i work based learning, ostvarena s više od tisuću tvrtki", poručili su organizatori.

Informatičari i ekonomisti, koji vrlo vješto kombiniraju svoje znanje s usvojenim poslovnim vještinama, a koje na FOI-ju dobivaju i od samih poslodavaca kroz work based learning model rada, među najtraženijim su kadrovima na tržištu rada. FOI ima 370 aktivnih sporazuma o suradnji sa svojim partnerskim tvrtkama, prvenstveno iz IT industrije.

Za razliku od modela zapošljavanja gdje uglavnom poslodavci biraju svoje zaposlenike, za FOI-jevce je sve prisutniji model prema kojem studenti pri kraju svog obrazovanja na FOI-ju biraju svoje poslodavce, istaknuto je u priopćenju.

Prema podacima Centra za podršku studentima i razvoj karijera FOI, 71 posto bivših studenata zaposlilo se u željenoj tvrtki unutar 3 mjeseca od završetka studija, odnosno više od 82 posto unutar 6 mjeseci od završetka studija. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.