PRIDRUŽITE SE

Zagrebačka burza

Najlikvidnija dionica AD Plastika s prometom od 270 tisuća kuna

Redovni promet dionicama u srijedu prijepodne ostao je skroman, dosegnuvši 940 tisuća kuna, što je otprilike 300 tisuća kuna manje nego dan ranije u isto doba.

Piše: Hina/t.a.
03.08.2022. 11:29

Nakon početnog minusa, na Zagrebačkoj burzi glavni dionički indeksi u utorak tijekom prijepodneva blago su ojačali, pri čemu je Crobex prekinuo 3-dnevni negativni niz, no obujam trgovanja i dalje je skroman jer je većina tržišnih sudionika odsutna zbog ljetnih godišnjih odmora.

Crobex indeks bio je oko 11 sati u plusu 0,06 posto, na 1.954 boda, prekinuvši 3-dnevni negativni niz. Istodobno, Crobex10 bio je u plusu 0,05 posto, na 1.166 bodova.

No, redovni promet dionicama ostao je skroman, dosegnuvši 940 tisuća kuna, što je otprilike 300 tisuća kuna manje nego dan ranije u isto doba.

Najlikvidnija je bila dionica AD Plastika, s prometom od 270 tisuća kuna. Cijena joj je pala 3,45 posto, na 84 kune.

Slijedi dionica Valamar Riviere, s prometom od 238 tisuća kuna i rastom cijene za 0,62 posto, na 32,4 kune. Iz Valamar Riviere jučer su najavili da će se 8. kolovoza održati sjednice uprave i nadzornog odbora na kojima će se utvrđivati prijedlog odluke o isplati dividende. 

Nešto veći promet bio je ostvaren i dionicom Ericssona Nikole Tesle, u visini od 1,49 milijuna kuna, a cijena joj je porasla za 2,07 posto, na 1.480 kuna, pa je bila najveća dobitnica.

Najveća gubitnica zasad je dionica Đuro Đaković grupe, s padom cijene za 19 posto, na 81 kunu.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.