PRIDRUŽITE SE

MojPosao istraživanje

Najpoželjniji poslodavac u Hrvatskoi i dalje dm, a u top 3 je i jedna domaća tvrtka

Tvrtka dm-drogerie markt najpoželjniji je poslodavac trinaestu godinu zaredom, a slijede ju poznati trgovački lanac i jedna domaća kompanija.

Piše: Hina/t.a.
02.06.2022. 14:55

Trinaestu godinu zaredom najpoželjniji poslodavac u Hrvatskoj je tvrtka dm-drogerie markt, na drugom mjestu nalazi se trgovački lanac Lidl Hrvatska, a treća je Rimac Grupa, pokazuje istraživanje portala MojPosao objavljeno u četvrtak.

Istraživanje je provedeno osamnaestu godinu za redom, a ovaj je put tijekom kraja 2021. i početka 2022. godine odrađeno na uzorku od više od 24 tisuće ispitanika. Temelji se isključivo na percepciji ispitanika o samim tvrtkama, a cilj mu je bio saznati koji su, i zbog čega, poslodavci na hrvatskom tržištu rada najatraktivniji općoj javnosti.

Od ispitanika se tražilo da imenuju poslodavca "prvog", "drugog" i "trećeg" izbora, pri čemu su "prvi" dobili tri, "drugi" dva, a "treći" jedan bod, na temelju čega se izračunavao ukupan poredak.

Tako, dm-drogerie markt je osvojio 19,08 posto bodova, Lidl Hrvatska 5,57 posto bodova, a Rimac Grupa 4,44 posto bodova.

"Domaća tvrtka (konačno) ušla među top tri najpoželjnija poslodavca u Hrvatskoj", komentar je portala MojPosao na plasman Rimac Grupe.

Ispitanicima kojima je dm-drogerie markt poslodavac prvog izbora, presudna je sigurnost radnog mjesta, ali su podjednako važni i visina plaće, harmonični odnosi na radnom mjestu te socijalna odgovornost poslodavca. Lidl je poželjan poslodavac prvenstveno zbog sigurnosti radnog mjesta, a Rimac najviše zbog harmoničnih odnosa na radnom mjestu, navodi se.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.