PRIDRUŽITE SE

Dobra godina

Najveća banka u Hrvatskoj povećala dobit za 90 posto

- Ostvarili smo izvrsne rezultate te potvrdili zdrav rast u svim ključnim segmentima poslovanja i vodeću poziciju na tržištu - poručuju iz banke. 

26.02.2024. 09:28

Zagrebačka banka ostvarila je u 2023. godini dobit od 450 milijuna eura, što je za 212 milijuna ili čak 89 posto više nego 2022. godine, pokazuje danas objavljeno bančino financijsko izvješće.

Poslovni prihodi u tom su razdoblju uvećani 199 milijuna eura ili 33,8 posto te su dosegnuli 787 milijuna eura, od čega najveći dio čini neto prihod od kamata - 577 milijuna eura, i veći je za 264 milijuna eura ili 84,3 post. nego godinu ranije. Istodobno, troškovi poslovanja iznosili su 235 milijuna eura te su bili svega 3 milijuna ili 1,3 posto veći, tako da omjer troškova i prihoda iznosi ispod 30 posto.

- Ostvarili smo izvrsne rezultate te potvrdili zdrav rast u svim ključnim segmentima poslovanja i vodeću poziciju na tržištu. Poslovni prihodi su porasli, upravljanje troškovima je disciplinirano. Kapitalna i likvidnosna pozicija su snažne, imovina je dostatno pokrivena rezervacijama po kreditima - poručuju iz Banke. 

Zagrebačka banka je na kraju 2023. imala plasiranih neto kredita i predujmova komitentima u visini od gotovo 10,3 milijarde eura, što je za 657 milijuna ili 6,8 posto više nego godinu ranije. istodobno, depoziti komitenata čine primari izvor financiranja, a dosežu gotovo 17 milijardi eura. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.