PRIDRUŽITE SE

zagrebačka burza

Najveći promet ponovno ostvarila Podravka

Najviše je među likvidnijima pala cijena dionice Vira, za 5,36 posto, na 79,5 kuna. Na ZSE se prošloga tjedna trgovalo s ukupno 59 dionica, pri čemu je njih 20 ostvarilo rast cijene, 24 pad, a 15 stagnaciju....

Piše: Hina
18.12.2022. 11:18

Na Zagrebačkoj su burzi Crobex indeksi blago porasli i prošlog tjedna, četvrti tjedan zaredom, uz veći promet nego tjedan dana prije, a najveći promet u redovnom trgovanju ostvaren je dionicama Arena Hospitality grupe i Podravke.

Među sektorskim indeksima najviše je ojačala Crobexindustrija, za 0,76 posto, dok je najviše pao Crobextransport, za 0,91 posto.  Redovni promet dionicama iznosio je 29 milijuna kuna, što je za otprilike 5,6 milijuna više nego tjedan dana ranije.  Uz to, ostvareno je i 22,57 milijuna kuna blok prometa u transakcijama s tri dionice. Pritom je dionicom Spana ostvareno 16,2 milijuna kuna, po cijeni od 250 kuna za dionicu, povlaštenom dionicom Adrisa 4,37 milijuna kuna, po cijeni od 364 kune, te Ericssona Nikole Tesle 2 milijuna kuna, po cijeni od 1.600 kuna.

U redovnom trgovanju, najveći promet ostvaren je dionicom Arene Hospitality grupe, 2,84 milijuna kuna, dok joj je cijena ostala bez promjene u odnosu na tjedan ranije, na 226 kuna. Dionicom Podravke ostvareno je nešto više od 2 milijuna kuna prometa, a cijena joj je također stagnirala, završivši tjedan na 640 kuna. Znatniji promet, iznad 1,9 milijuna kuna, imale su i dvije tehnološke dionice - Ericssona Nikole Tesle, koja je poskupjela 0,31 posto, na 1.600 kuna, i Spana, koja je pojeftinila 3,68 posto, na 262 kune. Među likvidnijima, najviše je na dobitku bila dionica Varteksa, sa skokom cijene za 19,3 posto, na 5,2 kune, te Kraša, za 6,67 posto, na 640 kuna.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.