PRIDRUŽITE SE

autonomna vožnja

Nakon SpaceX-a još jedan veliki proizvođač automobila posluje u svemiru

Kineski proizvođač automobila lansirao je devet satelita za autonomnu vožnju.

Piše: Menadžer.hr
14.06.2022. 11:38

Kineski proizvođač automobila Zhejiang Geely prvi je puta uspješno u nisku Zemljinu orbitu lansirao devet satelita koje će povezati u satelitsku mrežu kako bi osigurao precizniju navigaciju za autonomna vozila, piše Autopress.

Sateliti GeeSAT-1 lansirani su u srijedu iz centra Xichang u Sečuanu, a iz Geelya očekuju, kako je priopćeno, da će do 2025. u orbitu lansirati još 63 satelita. Očekuju da će finalna konstelacija imati 240 satelita.

Time je Geely postao drugi veliki proizvođač automobila u svijetu koji posluje u svemiru. Teslin SpaceX u orbiti ima više od 2000 satelita za Starlink mrežu koja nudi komercijalne internetske usluge. Starlink planira povećati njihov broj u mreži prve generacije na 4408.

Dok SpaceX lansira satelite vlastitim raketama, Geely ih je u srijedu lansirao raketom Long March 2C koju je razvila i kojom upravlja kineska državna tvrtka.

Osim pružanja podrške za precizno pozicioniranje autonomnih automobila, Geely je priopćio da će njegova mreža služiti i drugim komercijalnim funkcijama, kao što je pružanje komunikacijskih usluga na Azijskim igrama u rujnu.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.