PRIDRUŽITE SE

oporavak tehnološkog sektora

Nakon vijesti da je Musk kupio Twitter porasli burzovni indeksi na Wall Streetu

Elon Musk kupio je Twitter za 44 milijarde dolara nakon čega je cijena dionice društvene mreže skočila više od 5,5 posto, a porasle su i cijene dionica drugih tehnoloških divova kao što su Alphabet, Microsoft i Facebook.

Piše: Hina/t.a.
26.04.2022. 09:26

Na Wall Streetu su u ponedjeljak burzovni indeksi porasli, nadoknadivši dio gubitaka od prošloga tjedna, a najviše je porastao tehnološki sektor, nakon vijesti da je osnivač Tesle Elon Musk kupio Twitter.

Dow Jones ojačao je 238 bodova ili 0,70 posto, na 34.049 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,57 posto, na 4.296 bodova, a Nasdaq indeks 1,29 posto, na 13.004 boda. S&P 500 indeks proveo je većinu trgovanja u negativnom području da bi se u pozitivno probio nakon vijesti da je Musk za 44 milijarde dolara kupio Twitter.

Cijena dionice te društvene mreže skočila je više od 5,5 posto, a porasle su i cijene dionica drugih tehnoloških divova, kao što su Alphabet, Microsoft i Facebook.

Sve će te kompanije ovih dana objaviti kvartalna poslovna izvješća, pa se ulagači nadaju boljim rezultatima nego što analitičari očekuju.

Elon Musk sklopio je sporazum o kupnji Twittera  po cijeni od 54,20 dolara za dionicu, ukupno 44 milijarde dolara, objavila je društvena mreža u priopćenju. Najbogatiji čovjek na svijetu postao je tako vlasnik platforme za koju smatra da je "javno digitalno mjesto na kojem će se raspravljati o vitalno važnim sadržajima za čovječanstvo", navedeno je u priopćenju.

"Moglo bi se reći da su ulagači priželjkivali oporavak tehnološkog sektora, nakon oštrog pada proteklih tjedana, no do vijesti o preuzimanju Twittera to nije išlo. Ta vijest bila je kao zeleno svjetlo za kupnju", kaže Dennis Dick, trgovac u tvrtki Bright Trading.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.