PRIDRUŽITE SE

it industrija

Nakon Zagreba i Dubaija, IT tvrtka otvorila ured i u Bjelovaru

HiveTech, jedna je od 50 najbrže rastućih IT tvrtki u srednjoj Europi, a njenim dolaskom popunjen je bjelovarski tehnološki park.

Piše: Hina/a.t.
14.06.2022. 14:04

Jedna od 50 najbrže rastućih IT tvrtki u srednjoj Europi "HiveTech" u utorak je otvorila ured u bjelovarskom tehnološkom parku, čime su kapaciteti parka popunjeni.

Riječ je o tvrtki za razvoj softwarea koja je dosad urede imala u Zagrebu i Dubaiju, a sada im se priključuje bjelovarski.

Vlasnik HiveTecha Hrvoje Pek, rodom iz Rovišća pokraj Bjelovara, rekao je na konferenciji za novinare da je Bjelovar prepoznao kao grad s dobrom poduzetničkom klimom i odlučio otvoriti ured u sklopu Tehnološkog parka Bjelovar koji nudi razne pogodnosti.

"Drago mi je što je Bjelovar prepoznao IT sektor koji je inače najbrže rastući sektor na svijetu. Ovaj prostor u centru grada koristimo bez naknade zahvaljujući mjerama Grada Bjelovara, a sve svoje resurse stavljamo na raspolaganje i gradu i Veleučilištu u Bjelovaru", rekao je Pek.

"Planiramo što više ljudi zaposliti u Bjelovaru. Konstantno smo u potrazi za novim kadrom i zaposlenici koji su trenutno kod nas su izašli su iz bjelovarskog veleučilišta. Ekipa je mlada i napredovat ćemo", rekao je Pek čija je tvrtka lani uprihodila 10 milijuna kuna uz više od 1,5 milijuna kuna neto dobiti.

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak izvijestio je da su dolaskom HiveTecha svi poslovni prostori u tehnološkom parku iznajmljeni, pa će grad sada morati tražiti druge prostore.

U tehnološkom parku, navoe je Hrebak, trenutno je smješteno 13 tvrtki s ukupno 97 zaposlenih.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.