PRIDRUŽITE SE

Ulaganje u STEM

Foto - Evo kako napreduju radovi na adaptaciji regionalno-znanstvenog centra u Gospiću

Izvođač radova uveden je u posao dana 20. listopada, a rok izvođenja radova je 45 dana. Projekt uključuje remodeliranje i modernizaciju prostora KIC-a, ukupne  površine od 307 četvornih metara zatvorenog prostora i 25  otvorenog prostora.

12.11.2023. 19:48

Krenuli su radovi na uređenju regionalnog znanstvenog centra (RZC) u Gospiću, unutar Kulturno-informativnog centra (KIC), nakon što su Ličko-senjska županija i tvrtka Rebako potpisale ugovor o građenju i adaptaciji tog prostora, vrijedan 71,5 tisuća eura bez PDV-a. 

Izvođač radova uveden je u posao dana 20. listopada, a rok izvođenja radova je 45 dana. Projekt uključuje remodeliranje i modernizaciju prostora KIC-a, ukupne  površine od 307 četvornih metara zatvorenog prostora i 25  otvorenog prostora, izvijestili su iz Ličko-senjske županije.

RZC u Gospiću radi se u sklopu projekta “Jadranski regionalni znanstveni centar za razvoj vještina u području STEM-a” (Jadranski RZC STEM), pri čemu je planirano otvaranje regionalnog znanstvenog centra sa sjedištem u Splitu i podružnicom u Gospiću.  Jadranski RZC STEM, koji provode Ličko-senjska i Splitsko-dalmatinska županija, većinskim dijelom financira Kraljevina Norveška, vrijedan je gotovo 2,8 milijuna era, a namijenjen je učenicima i odgojnim djelatnicima osnovnih škola, s posebnim fokusom na darovite, visoko motivirane učenike te one s poteškoćama.  

Jedan od ključnih ciljeva tog projekta je ojačati kapacitete osnovnih škola u tim županijama, a projekt će služiti i kao platforma za razmjenu znanja i iskustava, doprinositi unaprjeđenju i modernizaciji cjelokupnog odgojno-obrazovnog sustava, otvarajući koristi za stručnjake unutar javnih institucija koje su odgovorne za provedbu obrazovnih politika, navode iz Ličko-senjske županije.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.