PRIDRUŽITE SE

promicanje poduzetništva

Natječaj za "Europsku nagradu za promicanje poduzetništva 2022."

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je natječaj "Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2022.", kojim Europska komisija nagrađuje uspjeh javnih tijela i javno-privatnog partnerstva u poticanju poduzetništva i malog gospodarstva širom EU, a za koju prijave treba dostaviti do 27. svibnja.

Piše: Hina/a.t.
11.04.2022. 11:24

Riječ je o nagradi "European Enterprise Promotion Awards - EEPA 2022", koja je pokrenuta kako bi se kroz primjere najboljih politika i praksi otvorile nove mogućnosti za lokalnu i regionalnu zajednicu s ciljem razvoja poduzetništva, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim sredinama, priopćeno je iz Ministarstva. 

Od 2006. "Europska nagrada za promicanje poduzetništva" nagrađuje izvrsnost u promicanju malog poduzetništva na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini, a tijekom godina je prijavljeno više od 3 tisuće projekata.

Ciljevi nagrade su priznavanje uspješnih aktivnosti i inicijativa za promicanje poduzetništva, izlaganje i dijeljenje primjera najbolje politike i primjera poduzetništva, povećanje svijesti o ulozi poduzetnika u europskom društvu, te poticanje i promicanje potencijalnih poduzetnika, stoji u priopćenju.

U natječaju za dodjelu nagrada EEPA 2022. sudjeluje 27 država članica Europske unije i zemlje pridružene COSME programu.

Kandidati se svojim projektima/inicijativama mogu natjecati u šest propisanih kategorija - "Promicanje poduzetničkog duha", "Ulaganje u poduzetničke vještine", "Poboljšanje poslovnog okruženja i podupiranje digitalne tranzicije", "Podupiranje internacionalizacije poslovanja", "Podupiranje održive tranzicije" i "Odgovorno i uključivo poduzetništvo".

Sve informacije vezane za natječaj objavljene su na internet stranicama Ministarstva gospodarstva, s tim da se prijave moraju odnositi na nedavne projekte koji su uspješno završeni, a trajali su najmanje 15 mjeseci, ili postojeće projekte koji su još uvijek u tijeku, ali se uspješno provode te je mjerljiv njihov rezultat, odnosno utjecaj, na razvoj lokalne ili regionalne sredine u razdoblju od 15 mjeseci.

Prijavu je potrebno dostaviti na hrvatskom jeziku, elektroničkim putem, do 27. svibnja 2022. godine, napominju iz Ministarstva.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.