PRIDRUŽITE SE

posljednji događaji

Nemiri na istoku: Iran zaprijetio Izraelu, Turska napala Kurde

Turski ratni zrakoplovi, helikopteri i dronovi pogodili su kurdske vojne ciljeve, kampove, tunele, skloništa i skladišta streljiva u sjevernom Iraku

Piše: Hina
18.04.2022. 09:58

Iranske oružane snage ciljat će srce Izraela ako učini i "najmanji potez" protiv Islamske Republike, rekao je predsjednik Ebrahim Raisi na vojnoj paradi u ponedjeljak.

"Ako napravite i najmanji potez protiv naše zemlje... odredište naših oružanih snaga bit će srce cionističkog režima", rekao je Raisi u svom govoru koji je prenosila televizija.

Izrael, koji Islamska Republika odbija priznati, kaže da neće prihvatiti nuklearni Iran, dok Teheran i svjetske sile pokušavaju oživjeti nuklearni sporazum iz 2015. godine.

Gotovo godinu dana neizravnih pregovora između Teherana i Washingtona prekinuto je prošli mjesec. Izrael kaže da neće biti vezan nikakvim sporazumom i da bi na kraju mogao poduzeti jednostranu akciju protiv iranskih nuklearnih lokacija.

Turci pokrenuli akciju

Turski ratni zrakoplovi, helikopteri i dronovi pogodili su kurdske vojne ciljeve, kampove, tunele, skloništa i skladišta streljiva u sjevernom Iraku, izjavio je ministar obrane Hulusi Akar za državnu novinsku agenciju Anadolu.

Zasad se naša operacija nastavlja uspješno kao što je planirano i također uključuje angažiranje komandosa. Ciljevi su identificirani i u prvoj fazi zauzeti, rekao je, ali nije iznio podatke o stradalima u operaciji. Operacija nazvana "stisak pandže" ima za svrhu prevenirati terorističke napade, osnažiti sigurnost granice i podržana je topničkim postrojbama, dodao je Akar.

Ofenziva je inače dio turske kampanje u Iraku i Siriji protiv militanata Kurdske radničke partije (PKK) i sirijskih kurdskih milicija koje Ankara smatra terorističkima.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.