PRIDRUŽITE SE

neizvjesna zima

Nezabilježeno: Mobilne mreže uslijed redukcija mogle bi ostati bez napajanja?

Dužnosnici telekomunikacijskog sektora strahuju da bi jaka zima mogla testirati europsku telekomunikacijsku infrastrukturu i prisiliti vlade da pokušaju ublažiti posljedice redukcija....

Piše: Hina
29.09.2022. 15:24

Mobilne mreže u Europi mogle bi ove zime privremeno ostati bez napajanja ako vlade odluče ograničiti potrošnju struje, upozoravaju izvori u telekomunikacijskom sektoru koji provjerava zalihe generatora i razmišlja o baterijama.

Dužnosnici telekomunikacijskog sektora strahuju da bi jaka zima mogla testirati europsku telekomunikacijsku infrastrukturu i prisiliti vlade da pokušaju ublažiti posljedice redukcija. Trenutačno u mnogim europskim zemljama nema dovoljno rezervnih sustava koji bi se nosili s opsežnijim prekidima u opskrbi strujom, izjavila su četvorica direktora telekomunikacijskih kompanija, što bi onemogućilo upotrebu mobilnih telefona. Zemlje Europske unije, uključujući Francusku, Švedsku i Njemačku, pokušavaju osigurati normalno funkcioniranje komunikacija čak i ako nestanak struje isprazni pomoćne baterije na na tisućama mobilnih odašiljača. Europa ima gotovo pola milijuna odašiljača, a većina njih ima rezervne baterije koje traju oko 30 minuta.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.