PRIDRUŽITE SE

posljedice naftnog embarga

'Njemačka bi pristala na embargo, ali druge zemlje nisu spremne'

Njemački ministar Habeck naveo je na sastanku s poduzetnicima da embargo neće ostaviti Njemačku bez posljedica, ali da više ne znači da bi Njemačka otklizala u "naftnu krizu". Mađarski stav oko naftnog embarga protiv Rusije ostaje nepromijenjen.

Piše: Hina/a.t.
02.05.2022. 10:37

Još uvijek nema sporazuma o naftnom embargu protiv Rusije unutar Europske unije, prema riječima njemačkog ministra gospodarstva Roberta Habecka.

Njemačka bi podržala naftni embargo, ali "druge zemlje još nisu spremne", rekao je nakon sastanka s udrugama srednjih poduzetnika u Berlinu.

Habeck je rekao da embargo neće ostaviti Njemačku bez posljedica i da će doći do visokih skokova cijena.

Promjena bi mogla značiti i privremeni deficit, dodao je ministar, misleći na rafineriju u Schwedtu blizu granice s Poljskom, koju kontrolira ruska državna tvrtka Rosneft.

Međutim, embargo više ne znači da bi Njemačka otklizala u "naftnu krizu".

Dvojica diplomata Europske unije za Reuters su ranije izjavila da blok naginje zabrani uvoza ruske nafte do kraja godine.

Britanska agencija prenijela je da se Mađarska i dalje protivi bilo kakvom embargu Europske unije na uvoz ruske nafte i plina.

"Mađarski stav u pogledu bilo kakvog embarga na naftu i plin nije se promijenio: mi ga ne podržavamo", rekao je u ponedjeljak glasnogovornik vlade Zoltán Kovács u odgovoru e-poštom na pitanja Reutersa.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.