PRIDRUŽITE SE

Otvoren natječaj

Otvorene prijave za nagrade za novi Europski bauhaus

Nagrade za 2024. primit će 20 dobitnika  u iznosu do 30.000 eura te komunikacijski paket kako bi im se pomoglo da dalje razvijaju i promiču svoje projekte i koncepte.

19.10.2023. 07:08

Europska komisija zaprima prijave za nagrade za novi europski Bauhaus za 2024. godinu, a krajnji rok za njihovo ponošenje je 10. studenoga ove godine, a prijaviti se mogu koncepti i ideje, kao i već postojeći projekti.

Novi europski Bauhaus je ekološki, gospodarski i kulturni projekt usmjeren na objedinjavanje komponenti dizajna, održivosti, dostupnosti, cjenovne pristupačnosti i ulaganja. Nime se želi, između ostalog, ubrzati transfomacija sektora građevinarstva kako bi se gradilo objekte s manjim emisijama ugljika. 

EU tom nagradom nagrađuje održivost, estetiku i uključivost kroz 4 kategorije: ponovno povezivanje s prirodom; vraćanje osjećaja pripadnosti; prioritiziranje mjesta i ljudi kojima je to najpotrebnije; poticanje dugoročnog i integriranog razmišljanja u industrijskom ekosustavu. U svakoj od četiri kategorije utvrđuju se dvije natjecateljske skupine - A: „Prvaci Novog europskog Bauhausa” koja će biti posvećena postojećim i završenim projektima s jasnim i pozitivnim rezultatima te B: „Zvijezde u usponu Novog europskog Bauhausa” koja će biti posvećena konceptima mladih talenata u dobi do 30 godina. Koncepti mogu biti u različitim fazama razvoja, od ideja s jasnim planom do razine prototipa, navode iz Komisije.

Nagrade u iznosu do 30.000 eura te komunikacijski paket koji će im pomoći u daljnjem razvoju i promicanju njihovih projekata primit će 20 dobitnika s najinovativnijim prijavljenim idejama i projektima. Dobitnici će biti objavljeni na svečanoj dodjeli nagrada u sklopu Festivala Novog europskog Bauhausa, koji će se održati u Bruxellesu od 17. do 21. travnja 2024. godine.

Prijave moguće na ovom linku: https://new-european-bauhaus.europa.eu/get-involved/2024-prizes_en

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.