PRIDRUŽITE SE

otvorenje

Novi praktikumi u Centrima izvrsnosti škola Varaždinske županije

U Varaždinu su u utorak otvoreni novi praktikumi u Centrima izvrsnosti srednjih škola Varaždinske županije, vrijedni 15,3 milijuna kuna. Župan Stričak sa suradnicima obišao je praktikume.

22.03.2022. 15:44

Državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Stipe Mamić, župan Anđelko Stričak sa suradnicima te ravnatelji srednjih škola otvorili su praktikume za potrebe varaždinskih centara izvrsnosti, prenosi eVaraždin.hr.

U varaždinskoj Hallerovoj aleji održano je otvorenje i razgledavanje praktikuma za potrebe Centra izvrsnosti iz kemije, praktikuma za potrebe Strukovnog centra izvrsnosti za strojarstvo, praktikuma i zvjezdarnice za potrebe programa astronomije u sklopu Centra izvrsnosti za fiziku te praktikuma za potrebe Strukovnog centra za elektrotehniku. 

"Danas smo obišli srednje škole kojima je osnivač Varaždinska županija i za koje s pravom možemo reći da su srce srednjoškolskog obrazovanja. Naime, ovakav model suvremeno opremljenih škola koje se nadopunjavaju i koje su spremne na suradnju sa zainteresiranim u zemlji i svijetu nema nitko u Republici Hrvatskoj" rekao je, među ostalim, župan Anđelko Stričak.

Ove školske godine u rad Centara izvrsnosti uključeno je 846 učenika s kojima radi 168 mentora, a u Proračunu Varaždinske županije za 2022. godinu za Centre izvrsnosti planirano je 3,1 milijuna kuna, dok je još za CI za rukomet planirano 250 tisuća kuna. 

Centri izvrsnosti Varaždinske županije jedini su u Hrvatskoj promovirani u European Talent Centar,  što je treći najveći European Talent Centar u Europi po broju Talent točki koje okuplja u mrežu, a osim festivala, ETC Hrvatska organizator je međunarodne konferencije na temu darovitosti koja se ove godine planira održati 22. travnja.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.