PRIDRUŽITE SE

Sindikati

Novim Kolektivnim ugovorom HT-a i sindikata mjesečna primanja rastu za 1.000 kn

Uprava Hrvatskog telekoma (HT), Hrvatski sindikat telekomunikacija i Republički sindikat radnika u srijedu su potpisali novi Kolektivni ugovor za razdoblje od 1. listopada 2022. do 31. prosinca 2023., koji uz ostalo osigurava i povećanje prosječnih primanja svakog zaposlenika HT za 1.000 kuna neto mjesečno.

Piše: Hina
12.10.2022. 15:01

Izvijestivši u srijedu nakon potpisivanja o novom Kolektivnom, iz HT-a dodaju da su time "potvrdili status najpoželjnijeg poslodavca u telekomunikacijskoj industriji osiguravajući svojim zaposlenicima najvišu razinu socijalnih i materijalnih prava".

Od detalja iz novog Kolektivnog ugovora, iz HT-a izdvajaju i da zaposleni uz cjeloviti karijerni put, koji je od uvođenja omogućio napredovanje njih više od tisuću u svim dijelovima kompanije, imaju i zajamčena prava, poput regresa i božićnice, pomoć rodiljama za drugih šest mjeseci rodiljinog dopusta u iznosu od 1.200 kuna mjesečno te pomoć za rođenje i/ili posvojenje djeteta od 10.000 kuna.

Mogu računati i na dar za djecu zaposlenika koja imaju poteškoće u razvoju u iznosu od 3.000 kuna bruto godišnje te dar djeci samohranog roditelja kao i djeci zaposlenika iz obitelji s četvero i više djece u iznosu od 3.000 kuna bruto godišnje te dar za djecu do 15 godina starosti koji će u 2023. godini iznositi 1.000 kuna.

"Kroz novi Kolektivni ugovor HT će, koristeći uz ostalo i mjere hrvatske vlade, osigurati povećanje prosječnih primanja svakog zaposlenika za 1.000 kuna neto mjesečno", ističu iz HT-a, uz objašnjenje da takav pristup ima bitnu socijalnu komponentu koja zaposlenima s najnižim neto plaćama, a koji su najviše pogođeni inflacijom, osigurava najveća prosječna povećanja primanja.

Poručujući da su njihovi zaposleni u središtu svih uspjeha, predsjednik uprave HT-a Kostas Nebis naglašava i da su ulaganja u zaposlenike i njihov razvoj preduvjet rasta HT-a, ali i ostvarenja nacionalnih digitalizacijskih ciljeva.

"Kolektivni ugovor, sa značajnim materijalnim pravima i socijalnim dodacima, predstavlja naš odgovor na izazove inflacije s kojima se svi zaposlenici danas suočavaju, pri čemu su donesene mjere Vlade pozitivno pridonijele rastu neto primanja zaposlenika", ocijenio je Nebis.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.