PRIDRUŽITE SE

Novi certifikati

Obiteljski i mali hoteli odsad mogu mjeriti svoj ugljični otisak

Obiteljski i mali hotela koji se odluče na taj iskorak nakon godišnje evaluacije izračuna neovisnog auditora mogu dobiti jedan od dva certifikata „Ovaj hotel mjeri svoj ugljični otisak“ ili „Ovaj hotel mjeri i smanjuje svoj ugljični otisak“. 

23.01.2024. 11:52

Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela pokrenula je novi projekt - dekarbonizaciju obiteljskih i malih hotela, čime se hotelijerima donosi brojne uštede, a gostima garantira boravak u objektu koji vodi računa o održivom i zelenom poslovanju, za što će se izdavati odgovarajući certifikati.

Članovi Nacionalne udruge, njih više od 200 od ukupno 400-tinjak obiteljskih i malih hotela u Hrvatskoj, prije nekoliko godina pokrenuli su novi trend Eco zeleni hoteli i na taj način implementiraju zelenu i digitalnu transformaciju hrvatskog turizma. Ovog puta otišli su korak dalje i uz podršku uz podršku Ministarstva turizma i sporta među prvima odlučili mjeriti ugljični otisak u svojim objektima i destinaciji te tako pridonijeti dekarbonizaciji Europe koja bi po zelenom planu do 2030. barem za 55 posto trebala smanjiti emisiju stakleničkih plinova u odnosu na razine iz 1990., a 2050. postati prvi klimatski neutralan kontinent.

S tim ciljem kreirali su novu metodologija DOMH (dekarbonizacija obiteljskih i malih hotela). Obiteljski i mali hotela koji se odluče na taj iskorak nakon godišnje evaluacije izračuna neovisnog auditora mogu dobiti jedan od dva certifikata „Ovaj hotel mjeri svoj ugljični otisak“ ili „Ovaj hotel mjeri i smanjuje svoj ugljični otisak“. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.