PRIDRUŽITE SE

kritizirao rat

Očajnička prodaja udjela u Tinkoff banci 'za sitniš'

Tinkov je također priznao da je unajmio tjelohranitelje, a prijatelji povezani s agencijama za provođenje zakona upozorili su ga da bi se trebao bojati za život i da je "odluka o njemu donesena".

Piše: Menadžer.hr/a.t.
02.05.2022. 11:09

Oleg Tinkov, osnivač internetske banke Tinkoff, bio je prisiljen "za sitniš" prodati udio u vlastitoj banci, naveo je u razgovoru za New York Times, piše Hindustan News Hub.

Biznismen je rekao da je Putinova administracija, dan nakon njegove antiratne objave na Instagramu, kontaktirala upravu Tinkoff banke. Kreditnoj instituciji zaprijetili su nacionalizacijom ako ne prekine veze s osnivačem i ne promijeni ime.

Zato je Tinkov prošli tjedan morao pristati na prodaju 35 posto udjela grupaciji TCS Group Holding, za cijenu koja odražava samo 3 posto njihove stvarne vrijednosti. O kojoj brojci se radi nije otkrio. "Nisam mogao pregovarati o cijeni. Bio sam u poziciji taoca u kojoj uzmete što vam se nudi. Nisam mogao pregovarati", objasnio je Tinkov.

Kupac njegovog udjela je kompanija Interros group milijardera Vladimira Potanina. Tinkov je istaknuo zahvalnost Potaninu na pomoći, jer je tako uspio dobiti barem nešto novaca tijekom ove "očajničke prodaje".

Tinkov je također priznao da je unajmio tjelohranitelje, a prijatelji povezani s s agencijama za provođenje zakona upozorili su ga da bi se trebao bojati za život i da je "odluka o njemu donesena". "Znači li to da će me, uz sve ostalo, i ubiti, ne znam. Ne isključujem ni tu mogućnost", rekao je Tinkov.

Prema podacima RBC-a, Tinkov udio u TCS Grupi vrijedio je 2.1 milijardu, a namjeravao ga je prodati za 300 milijuna, što je 15 posto tržišne vrijednosti imovine.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.