PRIDRUŽITE SE

Industrija

Očekivanja njemačkih izvoznika na najnižoj razini od svibnja 2020.

Očekivanja njemačkih izvoznika iz sektora industrije u rujnu su ponovo pogoršana i na najnižoj su razini od svibnja 2020. godine, pokazalo je izvješće njemačkog instituta Ifo o poslovnoj klimi.

Piše: Hina
28.09.2022. 08:54

Odgovarajući indeks u rujnu je tako pao na minus šest bodova, s minus 2,8 bodova u kolovozu.

Čak i u srednjoročnom razdoblju, zbog usporavanja globalnog gospodarstva jedva da se očekuje bilo kakav rast, rekao je u utorak u Muenchenu čelnik Ifo-a Clemens Fuest.

"U većini industrijskih sektora očekivanja vezana uz izvoz su negativna", rekao je Fuest, iako automobilska industrija očekuje povećanje izvoza u četvrtom kvartalu, a i proizvođači pića su ponovno skloniji optimizmu.

Međutim, u kemijskoj i industriji namještaja proizvođači očekuju značajan pad. U metaloprerađivačkoj industriji također su znatno pesimističniji u pogledu međunarodnog poslovanja u iduća tri mjeseca, pokazuje izvješće.

Izvoz iz najvećeg europskog gospodarstva u srpnju je pao za 2,1 posto u odnosu na prethodni mjesec, pogođen padom potražnje iz dvaju najvažnijih njemačkih trgovinskih partnera, Kine i Sjedinjenih Država, podsjeća Reuters.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.