PRIDRUŽITE SE

Karijere

Od iduće godine na čelu Sofascorea Karlo Levak umjesto Ivana Bešlića

Sofascore je sportska platforma za live praćenje rezultata i duboku statistiku, koju su 2010. godine pokrenuli Zlatko Hrkać i Ivan Bešlić, a ima 25 milijuna aktivnih korisnika mjesečno.

21.12.2023. 10:23

U domaćoj IT tvrtki Sofascore od iduće godine dolazi do pormjena na vrhu - Ivan Bešlić, suosnivač i dosadašnji operativni direktor nakon 13 godina napušta tu funkciju, a zamijenit će ga Karlo Levak, koji je sada voditelj razvoja.

Sofascore je sportska platforma za live praćenje rezultata i duboku statistiku, koju su 2010. godine pokrenuli Zlatko Hrkać i Ivan Bešlić, prijatelji iz školskih klupa u Klinča Selima. Sa sjedištem na zagrebačkim Vrbanima postali su platforma koja na globalnoj razini ima 25 milijuna aktivnih korisnika mjesečno. Trenutačno se putem Sofascorea može pratiti ukupno 25 sportova, na 43 različita jezika.

Bešlić ne odlazi iz tvrtke, već preuzima funkciju Chief Strategy Officera. - Želimo povećati vidljivost Sofascorea na nama strateški važnim tržištima, poput SAD-a, Velike Britanije ili Italije, te smatram da je to idealna funkcija s koje ću pomoći u dodatnom jačanju našeg branda - kaže Bešlić, koji napominje da dolazi do promjena jer je osjetio vojevrsno zasićenje s dnevno operativnim zadacima te da na nekoj drugoj funkciji može napraviti puno više.

Inače, Sofascore u 2023. godini bilježi porast broja zaposlenih za 35 posto i a rast prihoda za 30 posto. Planovi za 2024. su jednako ambiciozni, pa je bilo potrebno napraviti veliko restrukturiranje tvrtke koja u Hrvatskoj i svijetu broji 250 zaposlenih. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.