PRIDRUŽITE SE

'Time to go green'

Održivi turizam i cikloturizam u Slunju

Konferencija "Dani cikloturizma" održava se u Slunju, a tematski je posvećena planovima za održivi turistički razvoj i unapređenje biciklističke infrastrukture.

Piše: Hina/a.t.
19.05.2022. 12:41

O planovima i programu razvoja cikloturizma  govorila je državna tajnica Ministarstva turizma i sporta Sandra Herman i cikloturizam nazvala "velikom dodanom vrijednošću destinacijama", te značajnom ponudom za cjelogodišnji turizam.

Ministarstvo je 2017. godine uz trošak od 18,7 milijuna kuna provelo program razvoja cikloturizma u kontinentalnim županijama, a od tada do prošle godine je iz fonda za razvoj javne turističke infrastrukture usmjereno još 15,5 milijuna kuna.

Direktor Regionalne turističke zajednice Željko Fanjak podsjetio je da kroz Karlovačku županiju prolaze dvije državne biciklističke turističke rute, četiri su županijske, a 63 lokalne, što je 2.150 kilometara staza i prometnica, označenih biciklističkih putova. U županiji je desetak označenih turističkih odmorišta za bicikliste, deset stanica za popravak i održavanje bicikala, te 21 smještajni objekt u kategoriji od tri do pet zvjezdica.

Županica Martina Furdek Hajdin opisala je staze te županije od nizinskih do onih na 600 metara nadmorske visine, te je iznijela da se ove godine upeterostručio broj turista u odnosu na isto razdoblje lani, što je pripisala atraktivnim reli utrkama koje su se održavale ovog proljeća. 

Konferencija pod sloganom "Time to go green" se održava od srijede do sutra 20. svibnja, a sudionici četvrte cikloturističke konferencije su iz privatnog i javnog sektora, turističkih zajednica i agencija, te predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Ministarstva turizma i sporta.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.