PRIDRUŽITE SE

Cjeloživotno obrazovanje

Osječko-baranjska županija sufinancira obrazovanje poduzetnika

Provedbu "Programa usavršavanja managera - PUMA" HUP-a ta županija sufinancira od od 2005. godine i za tu namjenu iz svog proračuna ukupno je  izdvojila 84.278 eura, a edukacije je prošlo više od 5.300 polaznika.

03.11.2023. 08:25

Osječko-baranjska županija potpisala je novi ugovor o sufinanciranju "Programa usavršavanja managera - PUMA" vrijedan 4.000 eura, a potpisan je i novi ugovor o suradnji Osječko-baranjske županije, Ekonomskog fakulteta u Osijeku i HUP Regionalnog ureda Osijek u provedbi seminara "Upravljanje EU projektima", vrijedan 6.500 tisuća eura.

 Kako su izvijestili iz te Županije, provedbu "Programa usavršavanja managera - PUMA" HUP-a sufinanciraju od od 2005. godine i za tu namjenu iz svog proračuna ukupno su  izdvojili dosad  84.278 eura, a edukacije je prošlo više od 5.300 polaznika. Kako je potreba za usavršavanjem poduzetnika jedan je od prioriteta, potpisan je i novi Ugovor o sufinanciranju tog programa te osigurana obuka za najmanje 80 polaznika.

 Nadalje, nakon detaljne analize dostupnih edukacija na temu EU fondova, zaključeno je da na tržištu postoje brojne edukacije koje pokrivaju tu tematiku, međutim za skupinu poslodavaca i poduzetnika kojima ponajprije treba pojašnjenje pojmova i detaljne upute o koracima u prikupljanju EU sredstava, takve edukacije ne postoje. Stoga je potpisan je i novi ugovor o suradnji Županije, Ekonomskog fakulteta u Osijeku i HUP Regionalnog ureda Osijek u provedbi seminara „Upravljanje EU projektima“, čime se nastavlja njegova provedba još idućih godinu dana, a planirana je edukacija za 20 polaznika, navode iz te županije. 

-  Znamo da svaka edukacija pomaže, osobito kada je usmjerena na mudro korištenje europskih fondova, o čemu će polaznici učiti na seminarima „Upravljanje EU projektima“ na Ekonomskom fakultetu, a osim njima cilj nam je pružiti podršku usavršavanja menadžera putem „Programa usavršavanja menadžera - PUMA“ kako bi oni svojim znanjem doprinijeli otvaranju novih radnih mjesta i poboljšanju gospodarskih aktivnosti - rekao je zamjenik župana Josip Miletić.
 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.