PRIDRUŽITE SE

rat i sankcije

Osnivač internetske banke Tinkoff uputio oštru kritiku ruske vojne ofenzive

Banka Tinkoff danas ima oko 20 milijuna klijenata, a osnivač Oleg Tinkov je na popisu osoba pod britanskim sankcijama u vezi s ruskom invazijom na Ukrajinu.

Piše: Hina
20.04.2022. 09:38

Ruski milijarder Oleg Tinkov, osnivač internetske banke Tinkoff, velikog uspjeha fintecha zadnjih godina, osudio je u utorak "bezumni" ruski rat u Ukrajini i pozvao Zapad da pomogne da se zaustavi taj "pokolj".

"Devedeset posto Rusa su PROTIV tog rata", napisao je Tinkov (54) na Instagramu, istaknuvši da "taj bezumni rat NIKOME ne koristi" jer "ginu nedužni ljudi i vojnici".

Banka Tinkoff, osnovana 2006., navodi da danas ima oko 20 milijuna klijenata.

Tinkov koji je 2020. otišao s mjesta izvršnog direktora banke, na popisu je osoba pod britanskim sankcijama u vezi s ruskom invazijom na Ukrajinu.

"Kada su se ujutro probudili mamurni, generali su shvatili da imaju vojsku koja nije ni za što", poručio je Tinkov u utorak, dodajući: "A kako vojska može biti dobra ako ništa drugo ne valja u zemlji koja se guši u nepotizmu i u sluganstvu?"

Ovo je jedna od najoštrijih kritika ruske vojne ofenzive u Ukrajini koju je uputio neki ruski poduzetnik.

"Dragi 'kolektivni' Zapade, molim vas, dajte Putinu mogućnost da se časno povuče i prekine ovaj pokolj. Molim vas, budite razumni i čovječni", dodao je Tinkov na engleskom u poruci objavljenoj na Instagramu.

Banka Tinkoff objavila je pak priopćenje u kojemu ističe da neće komentirati "osobno stajalište" Olega Tinkova, podsjećajući da milijarder više ne donosi poslovne odluke u banci.

"Nije zaposlenik Tinkoffa, dugo nije bio u Rusiji, a u zadnje vrijeme je zaokupljen svojim zdravljem", navodi se u priopćenju.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.