PRIDRUŽITE SE

odjek

Ostavka predsjednika uprave Varteksa - zapinju pregovori oko novca od prodaje nekretnina

Tomislav Babić funkciju predsjednika uprave obnašao je od 10. siječnja 2020.

11.08.2022. 11:29

Kako stoji na službenim stranicama Zagrebačke burze, Tomislav Babić podnio ostavku na funkciju predsjednika Uprave Društva Varteks d.d. s danom 10. kolovoza 2022.

Prema službenim informacijama, razlog  njegove ostavke su višemjesečni neuspješni pregovori vjerovnika oko podjele novca od prodaje nekretnina. Također, s istim danom ostavku je podnio i Igor Žonja, zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Varteksa.

Podsjetimo, Kaufland je krajem srpnja raskinuo ugovor o kupnji zemljišta od Varteksa 'zbog neispunjenja uvjeta', a u sklopu tog projekta Kaufland je  trebao u potpunosti pokriti izgradnju južnog kružnog toka na spoju Zagrebačke i Varteksove ulice u Varaždinu.

Prije mjesec dana, vjerojatno najveći odjek u javnosti izazvala je informacija da je najveći pojedinačni dioničar Varteksa Nenad Bakić skopio Ugovor o ustupu tražbina koje ima prema Varteksu, u iznosu od 42,6 milijuna kuna.

Tomislav Babić funkciju predsjednika uprave obnašao je od 10. siječnja 2020.

Polugodišnje ostvarenje

Varteks je u odnosu na prošlu godinu zabilježio 9-postotni rast prihoda, posebno je rastao u segmentu maloprodaje, međutim zabilježio je pad u segmentu proizvodnje za druge, te oštar pad u segmentu šivanja specijalne odjeće. Broj zaposlenih do polovice ove godine smanjen je za 14 posto u odnosu na prošlu godinu ( na 845), a rezultat (EBITDA) Grupe bolji je za 10 milijuna kuna nego prošle godine, iako je i dalje negativan te iznosi -16,9 milijuna kuna.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.