PRIDRUŽITE SE

primorsko-goranska županija

Otvara se nova riva luke Unije, vrijedna 39 milijuna kuna

Nova riva omogućuje istovremeno pristajanje dvaju katamarana ili brodova te njihovo noćenje, što će znatno doprinijeti boljoj povezanosti Unija s drugim otocima i kopnom.

Piše: Hina/a.t.
15.07.2022. 13:22

Nova riva luke na otoku Unije, u koju je uloženo 39 milijuna kuna, otvara se u petak, a omogućit će sigurnije i učestalije prometno povezivanje otoka te kvalitetnije komunalne vezove.

To je prva investicija Županijske lučke uprave Mali Lošinj u lučku infrastrukturu putem europskih fondova, rekao je ravnatelj ove ŽLU Filip Balija. Europskim novcem pokriva se 85 posto investicije, a ostatak sufinanciraju ŽLU Mali Lošinj, Primorsko-goranska županija i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Luka Unije do sad je pružala slabu zaštitu od vremenskih nepogoda, s neodgovarajućim lukobranom, pa su mještani morali svake noći izvlačiti plovila na žalo, rekao je Balija. Sad imaju sigurne vezove, uz ormariće za vodu i struju na novoj rivi za njihove potrebe i nautičare u tranzitu. 

Nova riva omogućuje istovremeno pristajanje dvaju katamarana ili brodova te njihovo noćenje, što će znatno doprinijeti boljoj povezanosti Unija s drugim otocima i kopnom. Balija je istaknuo da je dosad ŽLU Mali Lošinj uredila 2012. godine luku na Iloviku, a 2019. na Susku. Cilj je bolja povezanost ovih otoka lošinjskog arhipelaga s Lošinjem, Zadrom, Rijekom i Pulom, naveo je.

Na svečanosti otvaranja rive bit će primorsko-goranski župan Zlatko Komadina sa suradnicima, gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić, državna tajnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Spomenka Đurić i drugi uzvanici. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.