PRIDRUŽITE SE

Osječko-baranjska županija

Otvorenjem Akademisa podignuta razina obrazovanja u sektoru turizma i ugostiteljstva

Akademis ima moderno opremljenu kuhinju, sobe za smještaj učenika, gostiju, predavača i svih koji se uključuju u sustav obrazovanja, osposobljavanja i usavršavanja te poligon za provedbu praktične nastave iz područja posluživanja.

26.10.2023. 13:28

U Hotelu Osijek danas je otvoren Akademis,  dom Ugostiteljsko-turističke škole (UTŠO), u samom cenru Osijeka, kao svojevrstan poligon za provedbu nastave i vježbi, gdje će učenici, odrasli polaznici, nastavnici i mentori 'brusiti' svoja ugostiteljska znanja, vještine i kompetencije te podizati razinu kvalitete zaposlenika u sektoru turizma i ugostiteljstva, izvijestili su iz Osječko-baranjske županije.

Otvorenje Akademisa provedeno je u sklopu završne konferencije projekta Virtus - uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti. Vrijednost projekta je 3,5 milijuna eura, od čega je 3,2 milijuna financirano iz EU fondova, a Osječko-baranjska županija dodatno je uložila nešto više od 377 tisuća eura. 

Kristek: Možemo uhvatiti u koštac sa svim izazovima turizma

- Od 2018. godine, kada je UTŠO imenovana regionalnim centrom kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva, krenuli smo u veliki posao infrastrukturnih radova na našoj školi i domu Akademisu, a danas sa zadovoljstvom možemo reći da smo došli do kraja tog puta. Uspostavili smo novi objekt Akademis, poligon za provedbu nastave i vježbi gdje će naši učenici, odrasli polaznici, nastavnici i mentori brusiti svoja ugostiteljska znanja, vještine i kompetencije kao i podizati razinu kvalitete zaposlenika u sektoru turizma i ugostiteljstva - kazao je Andrej Kristek, ravnatelj RCK UTŠO. 

Akademis ima moderno opremljenu kuhinju, sobe za smještaj učenika, gostiju, predavača i svih koji se uključuju u sustav obrazovanja, osposobljavanja i usavršavanja te poligon za provedbu praktične nastave iz područja posluživanja.

- Uz to, adaptiran je i suterenski dio UTŠO na Zelenom polju, gdje smo dobili iznimno vrijedan moderni pokazni praktikum kuharstva i slastičarstva u kojem smo već održali puno radionica, ugostili renomirane kuhare i chefove iz Hrvatske i inozemstva. Adaptirali smo i prenamijenili i prostore Srednje strukovne škole Vinkovci. Cijelim projektom smo jako zadovoljni i mislimo da nam je svijetla budućnost obrazovanja mladih i odraslih te se možemo uhvatiti u koštac sa svim izazovima koje turizam i gospodarstvo stavljaju pred nas - kazao je Kristek.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.