PRIDRUŽITE SE

M+ Grupa

Ova tvrtka prva u Hrvatskoj izdala održivu obveznicu - vrijednost 300 mln kuna

Obvezali se smanjiti ugljične emisije za 25 posto te povećati zastupljenost žena u upravljačkim timovima na 51 posto. Ne ispune li se postavljeni ciljevi održivosti, ulagačima će se uz kamatu od 4,25 posto isplatiti dodatnih 0,75 postotnih poena.

Piše: Hina/a.t.
29.07.2022. 10:14

M+ Grupa uspješno je izdala prvu hrvatsku održivu obveznicu, u vrijednosti 300 milijuna kuna, izvijestila je u petak ta tvrtka. Održive ili ESG obveznice (Environmental, Social and Governance – okoliš, društvo i upravljanje) inovacija su na svjetskim tržištima kapitala, na kojima sve više ulagača osim profita traži i pozitivne učinke poslovanja na zajednicu u kojoj kompanije djeluju.

Tako se M+ Grupa obvezala smanjiti ugljične emisije za 25 posto te povećati zastupljenost žena u upravljačkim timovima na 51 posto. Ne ispune li se postavljeni ciljevi održivosti, ulagačima će se uz kamatu od 4,25 posto isplatiti dodatnih 0,75 postotnih poena.

Korporativne obveznice oznake vrijednosnog papira MRUL-O-277E i međunarodne identifikacijske oznake (ISIN) HRMRULO277E9 su od 29. srpnja uključene u usluge depozitorija te usluge prijeboja i namire Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, a uvrštenje obveznica na Službeno tržište Zagrebačke burze očekuje se najkasnije 3. kolovoza. 

Strateški partneri izdanja su Erste&Steiermärkische Bank i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD), a i ostali ulagači u obveznicu redom su ugledni institucionalni investitori, među kojima je niz osiguravatelja i investicijskih fondova, kažu u M+ Grupi.

"Ljudi su uvijek bili u fokusu našeg poslovanja – naši zaposlenici, klijenti i njihovi korisnici. To je razlog zašto su nam ESG kriteriji od presudne važnosti za uspjeh. Društveni aspekt, koji uključuje rodnu i svaku drugu ravnopravnost, nam je iznimno važan kao multikulturalnoj grupi i globalnom igraču koji iz 14 država posluje na 58 tržišta i pruža usluge na 32 jezika. Uz društveni aspekt, neizbježno je povezan i utjecaj na okoliš, budući da naš rastući broj zaposlenika utječe na okoliš. Vodeći računa o prijetnji klimatskih promjena, predano ćemo raditi na ostvarivanju ciljeva koji su postavljeni za ovu obveznicu", izjavio je predsjednik Uprave M+ Grupe Darko Horvat.

M+ Grupa je hrvatska kompanija u vlasništvu privatnih ulagača, svih obveznih mirovinskih fondova u Hrvatskoj, više dobrovoljnih mirovinskih i privatnih investicijskih fondova te Mid Europa Partnersa, vodećeg investicijskog fonda za ulaganja u središnju i istočnu Europu sa sjedištem u Londonu. Kao pružatelj BPTO usluga (Business Process and Technology Outsourcing – eksternalizacija poslovnih procesa i tehnologije), sa sjedištem u Zagrebu, M+ Grupa posluje u četrnaest zemalja.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.