PRIDRUŽITE SE

poznati detalji

Ovako je poslovala hrvatska Sberbank d.d. do trenutka preuzimanja

Pripajanje sada Nove hrvatske banke matici očekuje u idućih godinu dana, uz uključenje financijskih rezultata u konsolidirane financijske izvještaje HPB-a za prvih šest mjeseci ove godine.

Piše: Hina/m.a.m.
30.04.2022. 10:32

Hrvatska poštanska banka objavila je izvješće o poslovanju za prvo tromjesečje ove godine, u kojem se između ostaloga dotiču i preuzimanja Sberbank d.d., odnosno sanacije koju ocijenjuju uspješnom.

Apostrofirali su, naime, da se pripajanje sada Nove hrvatske banke matici očekuje u idućih godinu dana, uz uključenje financijskih rezultata u konsolidirane financijske izvještaje HPB-a za prvih šest mjeseci ove godine.

Okončanjem postupka sanacije počinju pak aktivnosti rasta, razvoja i integracije, poručuju iz HPB-a.

Krajem ožujka Nova hrvatska banka imala je 78 tisuća klijenata fizičkih osoba, a pet tisuća pravnih osoba, vrijednost imovine joj je dosezala 9,6 milijardi kuna, adekvatnost kapitala je bila na 19,7 posto, udio "loših" kredita 5,2 posto, dok joj je neto dobit u prvom kvartalu iznosila 3,2 milijuna kuna.

U izvješću se napominje da je neto dobit od 30 milijuna kuna iskazana bez efekta naslijeđenih tužbi zbog kredita u švicarskim francima u iznosu od 9,8 milijuna kuna, a dodaje se da su moguće i dodatne rezervacije za sudske sporove, do 20 milijuna kuna, nakon neovisne potvrde vanjskog eksperta.

Hrvatska poštanska banka/M.Cvek/Menadžer.hr

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.