PRIDRUŽITE SE

otvorena stranica

Ovdje će biti dostupne najvažnije informacije o prijelazu na euro

Na stranici www.euro.hr bit će dostupne i korisne informacije ostalih ključnih dionika čije je sudjelovanje dio procesa zamjene kune eurom, navodi se u priopćenju središnje banke.

Piše: Hina
13.07.2022. 09:46

Nakon što je Vijeće Europske unije donijelo odluku o pridruživanju Hrvatske europodručju, aktivirana je web stranica Vlade i Hrvatske narodne banke www.euro.hr s najvažnijim informacijama o uvođenju eura u Hrvatsku, izvijestili su u utorak iz HNB-a.

"Građani, poduzetnici, mediji i ostali zainteresirani mogu se putem stranice informirati i dobiti odgovore na brojna pitanja vezana uz euro, poput onih o fiksnom tečaju konverzije, dvojnom iskazivanju cijena, obilježjima kovanica i novčanica eura, rokovima zamjene novčanica i kovanica kuna za eure i zaštiti potrošača tijekom procesa uvođenja eura", ističu iz HNB-a. Stranica će se redovno ažurirati i nadopunjavati dodatnim informacijama te odgovorima na često postavljena pitanja. Na stranici www.euro.hr bit će dostupne i korisne informacije ostalih ključnih dionika čije je sudjelovanje dio procesa zamjene kune eurom, navodi se u priopćenju središnje banke.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.