PRIDRUŽITE SE

zagrebačka burza

Ove dvije vijesti utjecale su da dionice Valamar Riviere i ovog tjedna budu hit

Redovni promet dionicama dosegnuo je oko 33 milijuna kuna, a najevći promet ostvaren je dionicom Valama Riviere, 13,5 milijuna kuna.

Piše: Hina/m.a.m.
05.06.2022. 09:27

Na Zagrebačkoj je burzi protekloga tjedna Crobex indeks blago ojačao, drugi tjedan zaredom, pri čemu je u fokusu investitora bila dionica Valamar Riviere, kojom je ostvarena trećina ukupnog prometa.

Redovni promet dionicama dosegnuo je, naime, oko 33 milijuna kuna, što je gotovo 5 milijuna više nego u tjednu ranije, a najevći promet ostvaren je pritom dionicom Valama Riviere, 13,5 milijuna kuna, iako joj je cijena oslabila 1,19 posto, na 33,1 kunu.

Valamar je u četvrtak, kao što smo pisali, otvorio hotel Dalmacija Places u Makarskoj, sa 180 soba i 10 apartmana, u koji je uložio 67 milijuna kuna, a u petak je objavio i da nastavlja sa širenjem portfelja u Obertauernu u Austriji kroz preuzimanje luksuznog hotela Kesselspitze, koji će time postati treći hotel pod upravljanjem Valamara u Obertauernu. 

Po likvidnosti je slijedila dionica HT-a, s prometom od 2,1 milijun kuna. Cijena joj se spustila 0,56 posto, na 177 kuna. Dionicom Arena Hospitality grupe ostvareno je, pak 1,85 milijuna kuna prometa, uz pad cijene za 2,19 posto, na 268 kuna. Znatniji promet, 1,7 milijuna kuna, ostvaren je i dionicom Ericssona Nikole Tesle, čija je cijena porasla 2,7 posto, 1.900 kuna. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.