PRIDRUŽITE SE

novi brend

Ove tri tvrtke postaju dio grupacije Amelicor

Amelicor, nova hrvatska grupacija, okuplja tvrtke koje posluju u više od 50 zemalja svijeta, a iz uprave smatraju da je sada najbolja prilika za nove investicije u Hrvatskoj i inozemstvu.

Piše: Hina/t.a.
14.06.2022. 14:19

Tvrtke Klimaoprema, KOER i MCRT postaju dio hrvatske grupacije - Amelicor, a novi brend okuplja tvrtke koje posluju u više od 50 zemalja svijeta, priopćeno je iz nove grupacije čije je sjedište u Zagrebu i ima oko 850 zaposlenih. 

Kako se navodi u priopćenju, hrvatska tvrtka Klimaoprema jedan je od globalnih lidera u rješenjima za klimatizaciju i ventilaciju te inženjering u gradnji farmaceutskih pogona, KOER je tehnološka tvrtka koja je razvila infrastrukturu prve hrvatske virtualne elektrane, a MCRT njemačka kompanija koju je Klimaoprema akvizirala u travnju prošle godine. 

S obzirom na veliki broj djelatnosti tvrtki među kojima su projektiranje, razvoj i proizvodnja vrhunske tehnologije za najnaprednije svjetske industrije kao što su farmacija, mikroelektronika i healthcare, javila se potreba za osnivanjem grupacije koji će ujediniti različite segmente poslovanja ovih, već sada snažnih, brendova, ističe se u priopćenju.

"Prepoznali smo potrebu za novim krovnim brendom koji će objediniti svu širinu našeg poslovanja te postojećim brendovima pomoći pri internacionalizaciji", izjavio je u priopćenju član uprave Amelicora Sergio Galošić.

Investicije i internacionalizacija

Objašnjava kako je Amelicor složenica dviju engleskih riječi - ameliorate, što znači poboljšati, unaprijediti, te core odnosno središta ili srži.

Kako se nadalje navodi, cijela grupacija, sa sjedištem u Zagrebu, broji oko 850 zaposlenih, a Klimaoprema ima najveći udio u poslovanju Amelicora te će ostati najsnažnija poluga i temelj razvoja kompanije.

Iz male tvrtke sa samo 12 zaposlenika koja je poslovanje započela u obiteljskoj kući u Samoboru davne 1975. godine, stoji u priopćenju, Klimaoprema je kroz kontinuirano i promišljeno ulaganje u tehnologiju postala jedna od najkonkurentnijih u Europi u proizvodnji segmenata ventilacijskih sustava, kao i u inženjeringu čistih prostora. 

"Amelicor grupa pomoći će u marketingu i razvoju ljudskih potencijala, pozicioniranju naših novih kompanija i voditi računa o internacionalizaciji cijele grupacije", ističe Galošić, naglašavajući kako planiraju dodatnu ekspanziju i nova zapošljavanja jer smatra kako je sada najbolja prilika za nove investicije u Hrvatskoj i inozemstvu.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.