PRIDRUŽITE SE

odluka prehrambenog diva

Ovo će biti doprinos Vindije smanjivanju cijena osnovnih namirnica

Napomenuli su da su u tome procesu spremni dati svoj značajan doprinos preuzimajući dodatni teret na sebe te će za navedene artikle smanjiti cijenu prema trgovcima...

Piše: Hina
10.09.2022. 13:24

Grupa Vindija izvijestila je o tome kako je aktivno sudjelovala u razgovorima s Vladom o pronalaženju modela rješenja kojim će se osigurati ograničavanje cijena osnovnih namirnica a da se ne ugrozi dugoročna održivost poslovanja proizvođača te će dati svoj doprinos za UHT mlijeko s 2,8 posto masnoće i grill piletinu.

"Za dva navedena artikla iz asortimana Grupe Vindija, točnije 'z bregov UHT mlijeko 2,8 posto mm u ambalaži od 1 litre i Cekin cijelo pile definirana je cijena koja će biti jednaka u svim trgovinama u Hrvatskoj, a iznosit će predviđenih 7,39 kuna za litru navedenog mlijeka i 24,99 kuna za kilogram cijelog pileta", istaknuli su iz Vindije.

Napomenuli su da su u tome procesu spremni dati svoj značajan doprinos preuzimajući dodatni teret na sebe te će za navedene artikle smanjiti cijenu prema trgovcima. Iz Vindije navode i kako je uz proizvođače definirano kako će svoj dio tereta u ovome smanjenju tržišne cijene, koje je u iznosu od 26 posto za mlijeko i 28 posto za piletinu, preuzeti i sami trgovci.

"Očekivanja proizvođača po pitanju podrške usmjerena su i prema Vladi, koja je istaknula kako će dio gubitka kompenzirati naknadnim mjerama, prije svega kroz participaciju u troškovima energenata i drugim olakšicama u poslovanju tijekom čitavog vremena trajanja navedenih mjera", poručili su iz Vindije.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.