PRIDRUŽITE SE

donesene odluke

Ovo je novi stari predsjednik Nadzornog odbora ACI d.d.

Izabrani su predsjednici i zamjenici predsjednika Nadzornog odbora i Revizijskog odbora i donesena je odluka o osnivanju Odbora za imenovanje i primitke te su imenovani članovi.

Piše: Andrea Tomurad
03.05.2022. 13:56

Nadzorni odbor Adriatic Croatia International Club, za djelatnost marina d. d. (ACI d.d.) na prvoj je konstituirajućoj sjednici u srijedu 3. svibnja izabrao Dražena Ivanušeca za predsjednika NO, a za zamjenika predsjednika NO Dobricu Rončevića.

Dražen Ivanušec je prošle godine u travnju odlukom Vlade imenovan glavnim tajnikom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture na razdoblje od četiri godine.

Odbor je također donio odluku o osnivanju Odbora za imenovanje i primitke. Imenovani članovi, čiji mandat trade do 3. studenog 2022., su predsjednica odbora Marijeta Hladilo te članovi Tomislav Ninić i Dobrica Rončević

Revizijski odbor je za predsjednicu izabrao također Marijetu Hladilo, a za zamjenika predsjednika Davora Vašičeka.

Iz uprave kompanije su također priopćili da su na Glavnoj skupštini ACI d.d., sudjelovali dioničari s 102.340 dionica što čini 92,15 posto udjela u temeljnom kapitalu društva.

Državna tvrtka ACI d.d. osnovana je 1983. te je s 335 zaposlenih najveći lanac marina na Mediteranu, a od 2016. direktor tvrtke je Kristijan Pavić. Ukupni prihodi kompanije u prošloj godini bili su 215 milijuna kuna.

Nakon javnog natječaja u veljači Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice, uz Pavića, Nadzornom odboru ACI-ja predložila imenovanje nova dva člana Uprave, bivšeg ministra turizma Ivana Heraka Josipa Ostrogovića, inače poznatog kao riječko lice HDZ-a.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.