PRIDRUŽITE SE

Nova investicija HEP-a 

Ovoga tjedna poteći će prvi kilovati iz nove plinske turbine u TE-TO Zagreb

Visokoučinkoviti kombi-kogeneracijski Blok L Elektrane-toplane Zagreb, vrijedan je 140 milijuna eura, a uspješna potpala prve turbine predstavlja prvu ključnu aktivnost u sklopu funkcionalnog ispitivanja opreme, čija će prva faza potrajati do 22. prosinca.

26.11.2023. 20:03

Nakon uspješne potpale prve plinske turbine u novom Bloku L Elektrane-toplane Zagreb, ovoga tjedna očekuje se da će poteći i prvi kilovatsati u elektroenergetsku mrežu, čime će se povećati stabilnost hrvatskog elektroenergetskog sustava, ističu iz HEP.

Visokoučinkoviti kombi-kogeneracijski Blok L Elektrane-toplane Zagreb, vrijedan je 140 milijuna eura, pri čemu uspješna potpala prve turbine predstavlja prvu ključnu aktivnost u sklopu funkcionalnog ispitivanja opreme i sustava novog postrojenja, čija će prva faza potrajati do 22. prosinca. Sinkronizacija na elektroenergetsku mrežu prvog agregata Bloka L slijedi ovoga tjedna.

"Sad očekujemo prvu sinkronizaciju agregata na mrežu, čime će poteći i prvi kilovatsati u elektroenergetsku mrežu Republike Hrvatske", izjavio je direktor Sektora za kapitalne investicije HEP-a Vedran Jurić na lokaciji EL-TO Zagreb na Trešnjevci, gdje se već više od 100 godina proizvode električna i toplinska energija. 

Projekt je najvećim dijelom financiran kreditima Europske banke za obnovu i razvitak (EBRD) i sindikata komercijalnih banaka te Europske investicijske banke (EIB), navode još iz HEP-a.
 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.