PRIDRUŽITE SE

eurostat

Pala maloprodaja na razini EU: Najviše hrana, piće i duhan

Pokazatelj je to smanjene kupovne moći građana u razdoblju snažnog rasta cijena energije, pokazalo je u petak izvješće Eurostata. 

Piše: Hina
04.06.2022. 08:03

Promet u maloprodaji EU-a i eurozone pao je u travnju prvi puta od kraja prošle godine, odražavajući smanjenu kupovnu moć građana u razdoblju snažnog rasta cijena energije, pokazalo je u petak izvješće Eurostata. 

Sezonski prilagođeni promet u maloprodaji u EU i u eurozoni pao je u travnju 1,3 posto u odnosu na ožujak kada je prema revidiranim Eurostatovim podacima porastao 0,6 posto odnosno 0,3 posto. Najviše je na oba područja pao promet u prodaji prehrambenih proizvoda, pića i duhana, za 2,3 posto u EU i za 2,6 posto u eurozoni. Pala je i prodaja široke kategorije neprehrambenih proizvoda, za 0,9 posto u EU i za 0,7 posto u eurozoni. Najviše je i u EU i u eurozoni porastao promet na benzinskim postajama, za 1,4 odnosno 1,9 posto.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.