PRIDRUŽITE SE

top 6

Park Boutique Hotel najprihodovniji - kako posluju hoteli u Varaždinskoj županiji

Park Boutique Hotel smješten je na jednoj od najboljih lokacija u baroknom Varaždinu - u šetalištu iza kazališta koje datira iz 1838., u samom centru grada - te je bio jedna od najvećih investicija u gradu pri izlasku gospodarstva iz recesije 2015. 

Piše: Andrea Tomurad
10.05.2022. 19:37

Hotelijerstvo je u 2021. godini zabilježilo značajan rast prihoda u odnosu na 2020. Donosimo listu hotela u Varaždinskoj županiji koji su u 2021. godini bili najprihodovniji u skupini hoteli i sličan smještaj unutar područja djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane prema najnovijim podacima Fine.

Kompanija Gastrocom, u čijem je vlasništvu Park Boutique Hotel u Varaždinu, nalazi se na prvom mjestu ostvarivši u 2021. godini najviše prihoda u skupini hoteli i sličan smještaj. S ostvarenih 22,90 milijuna kuna prihoda, kompanija je zabilježila rast od 24,04 posto u odnosu na prethodnu godinu. Park Boutique Hotel smješten je na jednoj od najboljih lokacija u baroknom Varaždinu - u šetalištu iza kazališta koje datira iz 1838., u samome centru grada - te je bio jedna od najvećih investicija u gradu pri izlasku gospodarstva iz recesije 2015. 

Druga najprihodovnija tvrtka u istoj skupini 2021. godine, bila je tvrtka Amalia ugostiteljstvo, u čijem je vlasništvu Hotel Amalia u Ludbregu, koji je s 9,29 milijuna kuna prihoda ostvario porast od 17,83 posto. Treći najprihodovniji hotel bio je Hotel Varaždin, s 5,87 milijuna kuna prihoda, čime je ostvario rast veći od 55 posto.

Hotel Varaždin otvoren je 2007., osam godina prije Park Butique Hotela, kao prvi hotel u gradu Varaždinu osnovan u suvremenoj Hrvatskoj. Smješten je u neposrednoj blizini željezničkog kolodvora te jedne od povijesno i arhitektonski najznamenitijih ulica u Varaždinu, Kolodvorske ulice.

Hotelijerstvo na području Varaždina u posljednje dvije godine obilježila je akvizicija hotela Turist, najvećeg i od vremena Jugoslavije najpoznatijeg hotela u Varaždinu. Turist je preuzet od strane društva TP Varaždin (vlasnici trgovačkog lanca Kitro), koji su prošle godine predstavili novi, potpuno preuređen i osuvremenjen prostor.

Potpunu listu pogledajte ovdje:

  1. Gastrocom d.o.o. (Park Boutique Hotel) - 22,90 mil. kn
  2. Amalia ugostiteljstvo d.o.o. (Hotel Amalia) - 9,29 mil. kn
  3. Hotel Varaždin d.o.o. - 5,87 mil. kn
  4. Turist d.o.o. - 5,23 mil. kn
  5. Hotel Orion, Klenovnik - 5,17 mil. kn (Klenovnik)
  6. Lagus d.o.o., Varaždinbreg - 3,23 mil. kn
Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.