PRIDRUŽITE SE

povećana prodaja

Pepco u prvoj polovini godine bilježi znatni rast prihoda

Popularni poljski lanac trgovina u Hrvatskoj ima 100 trgovina od  ukupno 3.696 u 17 zemalja.

Piše: Hina/a.t.
21.04.2022. 14:45

Poljski lanac trgovina Pepco izvijestio je u četvrtak o snažnom rastu prihoda u prvoj polovini poslovne godine zahvaljujući otvaranju novih trgovina i ublažavanju epidemioloških mjera početkom proljeća.

U šestomjesečnom razdoblju do kraja ožujka prihod grupe porastao je 17,5 posto, na 2,37 milijardi eura.

Napominju da su unatrag godinu dana otvorili 192 nove trgovine i sada ih imaju ukupno 3.696 u 17 zemalja. Kada se isključe nove trgovine, prihod im je u prvoj polovini poslovne godine porastao 5,3 posto, potaknut 12,1-postotnim skokom u prva tri ovogodišnja mjeseca.

Epidemiološke mjere bile su uteg prometu u razdoblju od početka listopada prošle do kraja ožujka ove godine, ali su na kraju tog razdoblja ublažene, pa su u ožujku zabilježili 19,4-postotni rast prodaje.

To pokazuje "snažnu temeljnu potražnju kupaca" i podupire samopouzdanje u drugoj polovini poslovne godine, ističu u poljskoj kompaniji.

Pepco u Hrvatskoj ima 100 trgovina, a na tržištu se pojavio 2017. godine. 

Grupa planira nastaviti sa strategijom širenja poslovanja koju bi trebalo pratiti i smanjenje troškova. "To će nam omogućiti da nadoknadimo veći dio rasta troškova inputa i da zaštitimo cijene za naše kupce koji vode računa o svom budžetu", rekao je privremeni izvršni direktor Trevor Masters.

Procjenjuje da će se oscilacije na njihovim tržištima vjerojatno nastaviti i u bliskoj budućnosti zbog inflatornih pritisaka i sukoba u Ukrajini, koja graniči s tri najveća Pepcova operativna područja.

Glasnogovornik poljske kompanije rekao je da surađuju s ključnim dobavljačima kako bi osigurali bolje uvjete, smanjuju zalihe, ravnajući se načelom efikasnosti, i povećavaju obrtni kapital.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.