PRIDRUŽITE SE

komentar

Plenković: Gospodarski rast svrstava nas među najbolje u srednjoj i istočnoj Europi

"To je ono što je dobro i svrstava nas među najbolje kad je riječ o državama srednje i istočne Europe", rekao je premijer...

Piše: Hina
29.09.2022. 15:32

EBRD-ova procjena rasta hrvatskog gospodarstva u ovoj godini od 6,5 posto je na tragu realnih očekivanja i svrstava Hrvatsku među najbolje u srednjoj i istočnoj Europi, rekao je u četvrtak na sjednici vlade premijer Andrej Plenković.

"Procjena EBRD-a (Europske banke za obnovu i razvoj, op.ur) je na tragu realnih očekivanja", rekao je premijer. "To je ono što je dobro i svrstava nas među najbolje kad je riječ o državama srednje i istočne Europe gdje su Hrvatska i Slovenija praktički trenutno po procjenama i realnom rastu u prvih šest mjeseci najbolje", rekao je Plenković. EBRD je u srijedu više nego udvostručio procjenu rasta hrvatskog gospodarstva u ovoj godini, ali predviđa značajno usporavanje aktivnosti u 2023. zbog očekivane slabe potražnje iz eurozone i plinske krize. U EBRD-u sada očekuju da će hrvatski BDP porasti 6,5 posto, podigavši prognozu iz svibnja za 3,5 postotnih bodova, pokazuje izvješće objavljeno u srijedu, pod naslovom "Hoće li zima biti hladna.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.