PRIDRUŽITE SE

posljedice ruske invazije

Plenković: Nije ugrožena opskrba ni gorivom niti hranom

Iako nije ugrožena opskrba gorivom, Plenković je upozorio da smo sada možda na početku puno veće krize nego što se vidi. Potvrdio je da tijekom pada bespilotne letjelice u Zagrebu došlo do eksplozije te rekao da ima prostora za ulaganja i akvizicije što se tiče protuzračne obrane.

15.03.2022. 10:04

"U ovom trenutku ni na koji način nije ugrožena opskrba gorivom (dizelom, benzinom ili plavim dizelom). Svega toga ima dovoljno. Što se tiče hrane ista je takva situacija", rekao je Plenković novinarima nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a na pitanje o mogućnosti restrikcija kakve postoje u pojedinim zemljama.

Predsjednik Vlade izvijestio je također kako ministrica poljoprivrede Marija Vučković razmišlja o tome da se daju dodatna sredstva koja bi išla u smjeru potpore poljoprivrednicima s obzirom  na ove okolnosti, izvješćuje HINA. 

Plenković je, među ostalim, upozorio da su posljedice ruske invazije na Ukrajinu do sada neslućenih razmjera te smo sada možda na početku puno veće krize nego što se vidi. 

Plenković je najavio i da će, kako se kriza bude razvijala i imala višestruke posljedice, djelovati tako da se kroz nju prođe sa što manje posljedica. "Ovo nije kriza u kojoj ćemo ostati netaknuti", upozorio je. 

Jačanje protuzračne obrane

Premijer je dodao da je bespilotna letjelica koja je pala u Zagrebu izvađena bez posljedica za bilo koga i da je bilo tko bio u riziku. Potvrdio je i da je prilikom pada te letjelice došlo do eksplozije. 

Što se tiče protuzračne obrane, predsjednik Vlade rekao je kako i tu ima prostora za dodatna ulaganja i akvizicije.      

Izvijestio je da su danas o bespilotnoj letjelici koja je pala u Zagrebu razgovarali s vojnim vrhom o mogućnostima jačanja protuzračne obrane i poduzimanja drugih aktivnosti koji mogu osigurati, prije svega sigurnost Hrvatske. Poručio je i kako očekuje od Ministarstva obrane prijedloge za unaprjeđenje sustava protuzračne obrane.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.